به گزارش آیفیلم به نقل از خبرگزاری صبا ،وحید رهبانی این شبها در مجموعه تلویزیونی «گاندو» به کارگردانی جواد افشار که روی آنتن شبکه سه سیما است به ایفای نقش میپردازد.
این مجموعه پلیسی-معمایی تلاش و فعالیت نیروهای امنیتی و اطلاعاتی را برای بررسی پروندههایی نشان میدهد که نیازمند هوش و تکنولوژی جدید است.
گفتگویی با رهبانی، همان «نیما»ی خاطرهانگیز سریال «خانه ما» و بازیگر نقش «محمد» در سریال «گاندو» در مورد این سریال، فعالیتهایش در عرصه تئاتر و ترجمههایش داشتهایم که می خوانید:
به عنوان بازیگر سریال «گاندو» فکر میکنید نیروهای امنیتی و اطلاعاتی کشور چقدر به چیزی که در سریال میبینیم شبیه هستند و آیا شخصیتهای سریال مابهازا و مصداق بیرونی دارند و آیا اطلاعات کافی از این گروههای امنیتی و نحوه کار آنها به شما داده شد؟
- با توجه به تحقیقاتی که تیم نویسنده و کارگردان روی کار انجام دادند، احتمالا این ریسک را نمیکنند که به مخاطب دروغ بگویند و کاراکترهایی به دور از واقعیت خلق کنند! این شخصیتها وجود دارند و کار میکنند. من اگر سازنده چنین سریالی بودم همین کار را میکردم و افراد را نزدیک به واقعیت به تصویر میکشیدم. همانطور که جواد افشار چند روز پیش در مصاحبهای گفته است، این نیروها با همین سن و سال کم در گروههای امنیتی وجود دارند، البته نه اینکه همه جوان باشند، بلکه سلسله مراتب خودشان را دارند و همانطور که در سریال میبینید افراد باتجربه در رأس و نظارهگر کارها هستند. من با این افراد ملاقات نداشتهام و فقط از چیزهایی حرف میزنم که شنیدهام. آنچه بیننده میبیند همان چیزی است که در فیلمنامه نوشته شده و کارگردان به ما توضیحات لازم را ارایه داده است؛ البته مشاورانی سر صحنه در کنار ما بودند و فکر میکنم «گاندو» خیلی به واقعیت نزدیک است. ما باید بخشهای نمایشی را به کار اضافه کنیم و در آمریکا هم این اتفاق در سریالسازی تجربه میشود، یعنی وجه نمایشی و درام بودن ماجرا را در نظر میگیرند بعد دست به تولید میزنند. تماشاگر فلفل و نمک میخواهد و به دنبال دیدن هیجان است. با احترام زیادی که ما به دستگاه پلیس کشور داریم، ماجرای «گاندو» پلیسی نیست و مربوط به پروندههای اطلاعاتی و تجسسی است که به هوش افراد فعال در آن بستگی دارد و در این گونه آثار رویدادها شبیه پازل حل میشود.
در مورد ظاهر کاراکترهای سریال و شخصیت «محمد»، به نظر میرسد همه آنها شباهتهایی دارند. آیا این افراد به جهت شغلی که دارند، نباید ظاهر متفاوتی از کلیشهای که در ذهنها هست داشته باشند تا شناساییشان از روی ظاهر به آسانی صورت نگیرد؟
- در زمان تست گریم هم بین کارگردان و عوامل صحبتهایی انجام میشد. من با ریش کوتاهتر بهویژه برای شخصیت محمد موافقتر بودم، اما تصمیم کارگردان و طراح گریم چیزی شد که شما میبینید، اما معنایش این نیست که محمد یا هرکس دیگری در پروندههای مختلف با همین شکل حضور دارند. تغییر چهره یکی از جوانب شغل این ماموران است و در همین سریال همه شخصیتها شبیه هم نیستند؛ مثلا پندار اکبری که نقش «سعید» را بازی میکند ظاهری متفاوتتر نسبت به دیگر کاراکترها دارد.
بنابراین، اینطور نیست که این ماموران صددرصد همه ریش داشته باشند و... بلکه براساس موقعیت پرونده اگر لازم باشد تغییر ظاهر هم میدهند.
ه خ/م گ